Over ons

Welzijn

Om een zelfstandige activiteit optimaal te kunnen uitoefenen, is het zeer belangrijk dat u zich goed voelt en dit zowel op psychisch als fysiek vlak. Dit wil Handio VZW graag samen met u bekomen.

Handiowalk

Wij zijn ervan overtuigd dat wandelen een ideaal middel is om dit doel te bereiken. U kiest zelf het tijdstip, de plaats, de afstand en het tempo.

Jaarlijks geven wij de nationale wandelkalender walkin uit in digitale vorm.

Voor blinden en slechtzienden helpen wij zoeken naar begeleiding. Zo kunnen zij evengoed de wandelingen meedoen als ieder ander.

Handiotalk

Om uw klantenbestand uit te breiden stimuleren wij zelfstandige ondernemende personen met een handicap om deel te nemen aan het matschappelijk leven in de buurt. Spijtig genoeg is de mobiliteit nogal dikwijls een groot opstakel.

Handiodate

Het bijwonen van activiteiten in de buurt is nogal tijdrovend. Daarom is het ook interessant om actief te zijn op digitale platformen, zoals FaceBook, Twitter, Handiodate: de vriendschapssite voor personen met en zonder handicap.

Onze kerntaak: werk & mobiliteit

Personen met een handicap zijn gemotiveerd om te werken, want werk is de sleutel tot integratie. Maar:

  • Aangezien industrieparken niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer
  • Aangezien de werkplek soms niet aanpasbaar is voor personen met een handicap, of niet over de nodige faciliteiten beschikt, bv. een rolstoeltoegankelijk toilet
  • Aangezien de meeste werkgevers er niet mee akkoord kunnen gaan dat een werknemer permanent van op afstand werkt
  • Aangezien de meeste personen met een handicap omwille van hun beperking niet fulltime kunnen werken
  • Enzovoort
is de idealae oplossing: het uitoefenen van een zelfstandige activiteit.

Wij bieden advies en ondersteuning aan zelfstandige ondernemende personen met een handicap en dit zowel aan actieve zelfstandige personen met een beperking, als opstarters

Belangenbehartiging

Spijtig genoeg zijn er enkele remmende factoren waarom personen met en handicap aarzelen om te starten met een zelfstandige activiteit.

  • Het stelsel van tegemoetkomingen aan personen met een handicap moet een stimulerende functie hebben en geen remmende, zoals nu het geval is.
  • om te kunnen werken als zelfstandige in bijberoep moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze formaliteiten zouden moeten worden aangepast voor personen met een handicap.

Het is dan ook onze bedoeling om een gunstig kader te creƫren voor personen met een handicap, die willen werken op zelfstandige basis; al dan niet in bijberoep.

Mobiliteit: handiomobiel
   De sociale vervoerdienst voor minder-mobiele personen

Iedereen dient zich wel eens te verplaatsen voor formaliteiten, deel te nemen aan opleiding, vorming enz. Deze plaatsen zijn niet altijd vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarom ijveren wij ervoor dat de overheid het aangepast vervoer ondersteunt, zodat personen met een handicap op een soepele manier overal kunnen geraken.

Daarom hebben wij de vervoerdienst handiomobiel opgericht.


Al het bovenstaande vertelt alles over ons: we zijn mensen met het hart op de juiste plek. Wij willen iedereen een kans geven en dit doen we door hen te ondersteunen waar we maar kunnen. Vergeet niet om contact met ons op te nemen, als je toch nog vragen mocht hebben.